Mavričen pozdrav iz OŠ Stična.

Po dolgih devetih letih ponovno na osnovni šoli Stična, s ključem Ljubezni in sedmimi vrednotami za boljši svet.

Imela sem dva srečanja z učenci 1. a in 1. b razreda.

Ob predavanju sem se prepustila toku hvaležnosti za moje – naše čuteče poslanstvo, ki ga opravljam skupaj z vsemi Vami – šolami, ravnatelji, učenci, učitelji, sponzorji.

Učence in učenke sem obiskala, kot vilinka Alenčica v okviru Najlepše vilinske pravljice. Spoznali smo štiri vrednote ključa Ljubezni, podelili srca štirih vrednot in iz gline ustvarili štiri razredne ključe. Vsak ključ je ustvarjalo približno šest otrok. Narejeni pa so bili v znamenju: hvaležnosti, ljubezni, prijateljstva in sreče.

Otroci so se lepo vživeli v pravljico, bili poslušni in sodelujoči.

Obisk in ena delavnici je bila izvedena v okviru projekta Z ROKO V ROKI PRI USTVARJANJU MAVRIČNEGA SVETA, skupaj s podjetjem Kožag, d.o.o. Gospe Nataši Žagar iz srca HVALA za ponovno sodelovanje in v prvi vrsti za dolgoletno zaupanje in podporo Srce | Sreča je v nas. Šoli in otrokom so bile v imenu podjetja izročene dve knjigii, dva ključka Ljubezni in dva rožnata cvetova Ljubezni.

Program druge delavnice je bil izveden s pomočjo sodelovanja s podjetjem Dominvest d.o.o., g. Marjanom Potočnikom. Prav tako g. Marjanu najlepša HVALA za dolgoletno sodelovanje, zaupanje in podporo Srce | Sreča je v nas.

Hvala šoli, ravnatelju g. Marjanu Potokarju za ponovno sodelovanje, učiteljici, gospe Tanji Rus za prijaznost, sodelovanje, organizacijo dogodka in pripravo.

Hvala tudi Vam dragi otroci, za misli, slikice ki ste jih po našem zaključku zapisali, narisali.

Besede, ki jih je ob zaključku delavnic zapisala gospa Tanja:

V petek, 12. 5. 2023, je prvošolce OŠ Stična obiskala pisateljica in zagovornica boljšega sveta, ga. Alenka Kos. Začarala nas je že s svojim prihodom, s katerim je v učilnico prinesla nežnost in toplino. Preko glasbe in video vsebin nas je popeljala v vilinsko pravljico in nam s pomočjo štirih cvetov različnih barv, ki jih je razdelila med učence, predstavila štiri ključe vilinskih vrednot: ljubezni, hvaležnosti, prijateljstva in sreče. Učenci so pripovedovali o svojih vrednotah, ob zaključku pa so tudi narisali svoje vtise. Srečanje je bilo prijetno in polno pozitivne energije.  

1. a. razred:

1. b. razred: