Najlepša vilinska pravljica – OŠ STRAŽIŠČE, 12. 11. 2021

2021-11-15T13:54:39+01:00

Prisrčen pozdrav iz OŠ STRAŽIŠČE, kjer sem, kot vilinka Alenčica, obiskala tri prve razrede OŠ Stražišče.

Bila sem v vsakem razredu, posebej, približno po eno šolsko uro in bila prijetno presenečena, saj praviloma nisem vajena takšnega odziva in pozornosti pri tako majhnih otrocih.

Ogledali smo si kratki film, ki se nanaša na vilinsko pravljico in se pogovarjali o vrednotah. Pri tako majhnih otrocih je to kar zahtevno, saj je potrebno vsebino prilagoditi na njihovo razumevanje. Kot vila prijateljstva sem eni izmed učenk dodelila vlogo vile Ljubezni. Ob tem smo skupaj spoznali še dve dodatni vili – vilo hvaležnosti in vilo sreče.   Pokukali smo tudi v svet drugačnih otrok in spoznavali, kako se vrednote z delitvijo pomnožijo. Na koncu smo se ljubeče poslovili po vilinsko.

Za ta obisk podajam zahvalo:

  • podjetju BPT, d.o.o., gospe Sabini Gros in gospe Damjani Habjan za vnovično sodelovanje in podporo ?. V imenu podjetja sem šoli in otrokom podarila osem knjig Najlepše vilinske pravljice.
  • gostujoči šoli, ga. Petri in prisotnim učiteljicam za organizacijo dogodka, prijazen sprejem in darilce.

V nadaljevanju prilagam slikovne utrinke otrok iz našega srečanja.

Ker je teh slikic res veliko, sem objavila le nekaj iz vsakega razreda.  Smo si pa vilinčice iz Dežele vilinskega ključa ogledale  vsako slikico posebej in jo spravile v čaroben zaboj, kjer so shranjene vse slike in misli za ustvarjanje boljšega sveta.

1A. RAZRED:

1B RAZRED:

1C RAZRED:

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas Več o piškotkih