Drugačnost združuje in vrednote za boljši svet, OŠ Blaža Arniča Luče, 24. 10.2023

2023-10-25T20:23:15+02:00

Prisrčen pozdrav iz OŠ Blaža Arniča Luče.

Moj prvi obisk na tej šoli. Prvo delavnico sem imela z učenci četrtega in petega razreda. Drugo z učenci šestega in sedmega razreda. V vsaki skupini je bilo malo manj kot 40 učencev.

Pogovarjali smo se o sprejemanju drugačnosti in o vrednotah za boljši svet.

Učenci so zelo prijetno sodelovali. S skupnimi močmi smo si ustvarili varen prostor, prežet z zaupanjem in upanjem v mavričen svet – v svetu, kjer se drugačnost združuje in ne razhaja .

Podjetje, ki mi je to pot stalo ob strani, je bilo:

  • podjetje AEROIDEA, Franci Popit, s.p.

Gospodu Franciju en velik HVALA. HVALA iz srca za dolgoletno zaupanje, sodelovanje in podporo.

Ko človek udejanja svoje poslanstvo in je ob tem deležen podpore iz strani različnih podjetij po vsej Sloveniji, ko te šole povabijo v svoj “hram učenosti” in, ko ti otroci prisluhnejo s srcem, zaigra srce in prebudi se radost. Hvaležnost, kot tretja vrednota zaključi krog našega skupnega poslanstva za boljši svet.

Hvala ravnateljici šole, gospe Andreji Urh in svetovalni delavki gospe Poloni Škrubej za sodelovanje, organizacijo in postreženo malico.

Hvala tudi Vam, dragi mladi slušatelji, za odkritost, prisrčno, izpovedno sodelovanje, za prisluh in naklonjenost. HVALA.

Ko so otroci zapuščali razred mi je en učenec dal roko in dejal: “Hvala. Svet je navkljub težavam lahko tudi lep.”

V nadaljevanju prilagam spisane misli učencev:

  1. skupina – 4. in 5. razred:

Všeč mi je harmonija. KAJA

Všeč mi je, ko smo gledali filmček. EMA, ŽANA, META

Vsi se imejmo radi ne glede na drugačnost. NIKITA

2. skupina – 6. in 7. razred:

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas Več o piškotkih