PROJEKT – DRUGAČNOST ZDRUŽUJE – 7.7.2014

Društvo Vilinski ključ in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut SOČA-RS za boljši in lepši svet

Dne 7.7. 2014 je izšla moja nova knjiga z naslovom ”DRUGAČNOST”, ki je pisana v sodelovanju s šestimi drugačnimi otroki, njihovimi starši ter s strokovnjaki in z zdravniki rehabilitacijskega centra URI – SOČA

Dne 13.12.2016 je knjiga doživela ponatis, s spremenjenim naslovom – DRUGAČNOST ZDRUŽUJE.

PRIČENJA SE NOV KROG OBISKOV ZA BOLJŠI SVET ŠIROM SLOVENIJE

OPIS KNJIGE:

To je knjiga o superjunakih. Pa ne tistih ki letijo, so izjemno pametni, močni in prebrisani. Ta knjiga ne govori o teh superjunakih. Govori o posebnih otrocih ki so se rodili slepi, gluhi, paralizirani. Govori o otrocih, ki nikoli ne bodo hodili, vonjali oziroma celo okušali. Govori o otrocih, ki so tako drugačni od superjunakov, ki smo jih vajeni, a so jim vseeno tako zelo podobni. Govori o resničnih superjunakih, ki jih srečujemo vsak dan, pa se tega niti ne zavedamo …

Večina knjig te skozi zgodbo popelje v čudežni, pravljični svet. Tudi ta knjiga ima pridih pravljice, pridih resničnega čudeža, vendar to ni njen glavni motiv. Glavni motiv je, da bralec spozna, da je svet v katerem živi on sam, veliko bolj čudežen kot lahko vidi ali čuti na prvi pogled. Ko spoznava različne junake in njihove omejitve pri doživljanju sveta, uvidi, da se sreča skriva v drobnih stvareh. Uvidi, da je svet v katerem živi, čudovit, edinstven in nič kaj manj zanimiv od tistega v domišljiskih romanih.

Knjiga temelji na vrednotah; ljubezen, sočutje, sreča, harmonija, lepota, obilje in odpuščanje, in vsaka od njih je v zgodbi povezana z izseki resničnih izkušenj knjižnih junakov.

Glavni lik zgodbe je najstnica Jerneja, ki po amputaciji noge ne najde več smisla v življenju. Pisateljica jo popelje skozi življenjske zgodbe petih drugačnih otrok, skozi svet vrednot, jo posledično osvobodi predsodkov in pripelje do brezpogojnega sprejemanja same sebe.
Pomemben namen knjige je tudi definicija SOCUTJA, ki se ji ze nekaj casa pripisuje napačen oziroma okrnjen pomen.
Sočutje je namreč vrednota, ki ogromno doprinese k zdravemo in trajnostnemu razvoju družbe in eden izmed ciljev drustva Vilinski ključ je pravilno razumevanje te besede.
Svetovni duhovni voditelj Dalai Lama je preprosto in nazorno predstavil moc sočutja:
”Ljubezen in sočutje sta nuja, ne razkošje. Brez njih človeštvo ne more preživeti.”
Poleg knjige smo v sodelovanju z Janezom Trilerjem (Slovenski oktet), Ano Karneža (Slovenija ima talent) in Mino Kunstelj (izvajalka zvočne meditacije) pripravili tudi CD.

VSEBINA CD – ja:

  • Pesem – PODARIMO SRCE;
  • Zvočna meditacija;
  • Pogovor med pisateljico in glavno junakinjo knjige.

 Za Boljši svet   

KNJIGA IN CD DRUGAČNOST  – 25,00 € – Znesek nakažite na transakcijski račun našega društva – 03126-1000 82 – 1837 odprt pri SKB banki, Društvo za boljši svet, Vilinski ključ, Podljubelj 269, 4290 Tržič, s pripisom Za Boljši svet. Ob plačilu navedite svoje ime in naslov.

Izkupiček prve prodaje knjig (70%), v obdobju od 21. 4. 2014 do 31.8.2014 je bil namenjen – ZA DOBER NAMEN – ZA DARKA ĐURIĆA (eden izmed knjižnih junakov) – za Darkove nove noge, od tega 5% preostalim knjižnim junakom.

V tem obdobju nam je uspelo prodati 98 knjig.

HVALA VSEM, KI STE PRIPOMOGLI K TEMU smiley!

V nadaljevanju knjigo in CD DRUGAČNOST naše društvo trži za svoje delovanje. Izkupiček namenjamo vilinskim obiskom osnovnih, srednjih šol, različnih zavodov in tudi zaporov
S skupnimi močmi bomo ustvarili Boljši in Lepši svet.

Več o projektu Drugačnost, ki smo ga popeljali v okviru akcije – Za darkove nove noge, pa si lahko preberete na priloženem linku:

https://www.facebook.com/pages/Druga%C4%8Dnost-z-Darkom-%C4%90uri%C4%87em/1491260821102477