PROJEKT – Vilinski ključ in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut – Soča (leto 2012/2014)

Pozdravljeni!

24.6.2012, v nedeljo ob 15.00 h, smo se zbrali  v Deželi Vilinskega ključa, na prireditvi – LJUBEZEN IN SOČUTJE STA NUJA, NE RAZKOŠJE. BREZ NJIH ČLOVEŠTVO NE ZMORE PREŽIVETI.

Prireditev je bila namenjena predvsem drugačnim otrokom in je uvod v nastajajočo knjigo, katere tematika se bo dotikala otrok s posebnimi potrebami.

Na ta dan smo proslavili tudi 2.rojstni dan Društva za boljši svet, Vilinski ključ, ki smo ga povezali z rojstnim dnem naše najmlajše vilinčice Mariške in rojstnim dnem našega ljubkega izbranca Nejca Pernuša.

Nejc Pernuš je bil naš izbranec zime – več o tem, si oglejte na priloženem linku https://www.vilinskikljuc.si/pomoc-otrokom-in-starostnikom-vstop.htmlin Vilinčice iz Dežele Vilinskega ključa smo mu namenile prijetno slavljenje v naši prelepi deželi in otroka sta resnično uživala. Prav tako preostali otroci, saj je našo deželo obiskal prikupen škratek Ariel in čarodej Ferdy.

Naša slavljenca sta se v sklopu prireditve in njenega namena, odpovedala darilom gostujočih. S prostovoljinimi prispevki smo zbrali 375,00 €, ki so v celoti namenjeni za knjigo o drugačnih otrocih.

Na prireditvi smo gostili tudi nekaj družin z  otroci s posebnimi potrebami, ki so bili povabljeni iz strani URI – SOČA.

PRIREDITEV JE BILA  PRAVLJIČNO OBARVANA. OBISKAL NAS JE ČARODEJ FERDY, LUTKARICA MAJA KUNŠIČ, KI JE IMITIRALA NAŠEGA ŠKRATKA ARIELA, ISKALI SMO SKRITI ZAKLAD STARODAVNIH PRINCESK IN PRINCOV IN SE POSLADKALI S ČUDOVITO TORTICO.

[/fusion_gallery]

In na koncu smo se posladkali s čudovito tortico…

Projekt so finančno podprli:

  • Evia, jezikovna šola, prevajanje, inštrukcije, Darja Raztresen s.p. (donacija v vrednosti 180,00 €) http://www.evia.si
  • ga. Pipp Čik iz Pliberka (donacija v vrednosti 50,00 €)

V kolikor bi bili pripravljeni sodelovati pri našem novem projektu, smo Vam za vse dodatne informacije na voljo na alenka@vilinskikljuc.si.

Pri izvedbi projekta so nam pomagali:

ZA LAČNE IN ŽEJNE ŽELODČKE SO POSKRBELI:

  • Sladki nasmehi -http://www.sladkinasmehi.si/, ki nam bodo pripravili sladko torto za še slajše nasmehe naših otrok
  • Slaščičarstvo Sladke Sanje iz Zgornjih Bitenj pri Žabnici – http://www.sladkesanje.com/ nam bodo pripravili slastne piškotke
  • Pivovarna Union d.d., Ljubljana http://www.pivo-union.si/si/ bo poskrbela za žejo naših otrok
  • Titanik. D priprava in dostava hrane (catering) Danica Razboršek s.p.,ki nam bodo pripravili mesne in zelenjavne kanapeje http://www.titanik.si/
  • Mesarija Snedic, David Snedic s.p. bo poskrbel za mesne dobrote

ZA VESELJE IN DOBRO RAZPOLOŽENJE SO POSKRBELI:

  • čarodej Ferdy – Miloš Pogačnik, ki bo poskrbel za čarobne vragolije
  • lutkarica Maja Kunšič (lutkovno gledališče Ljubljana), ki bo zaigrala v vlogi prikupnega škratka Ariela
  • vilinčice iz Dežele Vilinskega ključa

Multimedijski studio, Boris Lausegger, s.p., http://www.videophoto.si . Produkcija naših pravljic.

Mariša Ogris, študentka 5. letnika medicine in avtorica čudovite, domišljiske knjige Sence Niverona http://www.siol.net/Kultura/ ki bo ilustrirala knjigo o drugačnih otrocih

Ob tem dogodku, bi Vam želela podati nekaj svojih misli:

Ko sem ustanavljala društvo Vilinski ključ, mi je moj bivši sodelavec dejal:

“Alenka, ime tvojega (bodočega) portala Vilinski ključ je preveč zakomplicirano in ne gre pravilno v uho. Izmisli si drugo ime, ki bo krajše  in lažje zapisljivo na internetu. ”

Glede na njegove dobre in moje zanemarljive tedanje izkušnje, bi ga morala upoštevati, pa ga nisem. Sledila sem svojemu notranjemu glasu intuicije, ki mi je pošiljal jasna sporočila in tako je nastal čudoviti portal, namenjen vsem, ki želite skupaj z mano svet obarvati za odtenek lepši – VILINSKI KLJUČ ZA BOLJŠI IN LEPŠI SVET!

Pred kratkim mi je v roke prišla čudovita knjiga PSI – neznanega slovenskega avtorja in lahko rečem, da sem ob prebiranju njenih vrstic  nepreklicno spreminila svoj svet na bolje. V njej mi je zelo všeč stavek, ki se velikokrat ponavlja

ZA VSAKIM NAKLJUČJEM JE NAČRT IN ZA VSAKIM NAČRTOM JE NAKLJUČJE!

V začetku poti na Vilinskem ključa, ni bil moj namen pomagati le drugačnim otrokom ampak predvsem otrokom socialno ogroženih družin. Vendar je Življenje tako naneslo, da so mi na pot prišli le ti otroci s posebnimi potrebami. Prišla je zgodba za zgodbico in po dveh letih delovanja, se bo to naše delo “okronalo” s pravljično knjigo o ljubezni in sočutju do teh otrok.  Torej – Za vsakim naključjem je načrt in za vsakim načrtom je naključje.

Bodite del tega našega poslanstva, prebirajte zgodbe tedna na Vilinskem ključu in sprejmite našo ljubezen.  Prebudite  ljubezen v sebi, da zasije v vsej svoji popolnosti.

… in DOŽIVELI BOSTE, KAKO PRIJAZNO SE BO SVET OKOLI VAS ZAČEL SPREMINJATI NA BOLJE!

Alenka Kos – vilinka Alenčica