Prisrčen pozdrav iz OŠ BREŽICE, kjer se počutim tako kot doma v vilinski deželi.

V ponedeljek, ko so učenci Gorenjske, od koder prihajam, pričeli z zimskimi počitnicami, sem jaz popeljala tri vilinčice – Ivano, Marišo in Laro ter mojega nepogrešljivega junaka obeh knjig DRUGAČNOST ZDRUŽUJE in OBČUTI SVOBODO VODE – Jaka Kastelica na Dolenjsko, v mesto Brežice, kjer smo v zgoraj imenovani šoli pripravili premierno predstavitev knjige, filma in glasbenega spota OBČUTI SVOBODO VODE.

Naše predstavitve so se udeležili tudi štirje junaki knjige, med njimi že omenjeni Jaka Kastelic, Nikolaj Kevo in njegova mamica Lucija, Petra Beja in njen fant Luka Poljanšek in Petra Denžić ter njena mamica Tanja. Nino Batagelj, Amadeja Vlahov in Leja Glojnarič se nam žal zaradi obveznosti niso uspeli pridružiti.

HVALA iz heart vsem mojim junakom za sodelovanje. Z Vami je nastala prečudovito delo, ki žanje dobre odzive pri učencih širom Slovenije. Do danes, 28.2.2018 sem v okviru projekta obiskala OŠ Petrovče in včeraj podružnico v Sorici. Zelo prijetni odzivi. Eden izmed otrok je ob predstavitvi zapisal:

“Bilo je poučno in polno resničnih zgodb, kar mi je pri predstavitvah najbolj všeč. Res sem lahko videl, kako se nekateri ljudje trudijo in bi jim za ta pogum rad čestital. Tudi sam sem se počutil, kot da vse zmorem. DAVID.” 

Več o odzivih učencev na naš skupni projekt, pa si lahko preberete v rubriki NOVICE.

Na predstavitvi sem sodelujočim junakom in akterjem projekta ter gostiteljici – OŠ Brežice, podarila sedem unikatnih lesenih knjig. Prav tako je vsak junak dobil v dar oljno sliko s svojim portretom, delo slikarja Borisa Kosa.

Prisotni učenci so zgodbi prisluhnili z zanimanjem. Na koncu srečanja smo se posladkali s pecivom, ki so ga naše vilinčice iz Dežele vilinskega ključa spekle s ščepcem čarobnosti, ki se skriva v vsakem dihu tega lepega projekta 

        – OBČUTI SVOBODO VODE –

Hvala OŠ Brežice za sodelovanje.

Hvala vsem junakom knjige in njihovim staršem.

Hvala Jerneju Agrežu za sodelovanje na predstavitvi in predvsem en velik HVALA za izvajanje vseh aktivnostih junakov knjige.

Hvala Mitju Oštrbenku in Marjanci Pečar za sodelovanje. Tebi Mitja pa posebna zahvala. Bil si prvi vezni člen pri tem, da je do sodelovanja med nami prišlo.

Hvala snemalni ekipi Studia Boutiqe.

Hvala občini Brežice, predvsem Katji čanžar za povabilo k projektu in kasneje za sodelovanje ob izvajanju aktivnosti projekta OBČUTI SVOBODO VODE.

HVALA ZA SODELOVANJE