Najlepša vilinska pravljica in Drugačnost združuje, OŠ Jelšane, 19. 9. 2023

2023-11-15T10:21:17+01:00

Topel pozdrav iz osnovne šole v Jelšanah.

Srečanje z predšolskimi otroki, učenci od prvega do četrtega razreda in srečanje z učenci petega, šestega in sedmega razreda.

Prvo skupino sem obiskala, kot vilinka Alenčica s škratkom Arielom v okviru Najlepše vilinske pravljice, drugo skupina pa kot pisateljica in sokreatorka projekta DRUGAČNOST ZDRUŽUJE, ki sem ga ustvarila skupaj z URI SOČA in šestimi drugačnimi otroci. Vsebine sem prilagajala na starost otrok in njihovo dojemanje.

Ob predavanjih se kot vedno prepuščam  toku hvaležnosti in so čutenju otroškega doživljanja.

Bilo nam je lepo. Otroci so se poslušanju in gledanju predali s srcem in med nami je stekla naklonjena – ljubeča komunikacija.

Za vse to, da počnem kar počnem – širim vizijo ključa LJubezni po vsej Sloveniji se iskreno zahvaljujem:

  • TIB Storitve d.o.o., g. Damijanu Štefančiču. 

Ko človek udejanja svoje poslanstvo in je ob tem deležen podporo iz strani različnih podjetij po vsej Sloveniji, ko te šole povabijo v svoj “hram učenosti” in, ko ti otroci prisluhnejo s srcem, zaigra srce in prebudi se radost. Hvaležnost, kot tretja vrednota zaključi krog našega skupnega poslanstva za boljši svet.

Iskrena HVALA g. Damijanu za vnovično sodelovanje in podporo.

Hvala šoli in otrokom.

V nadaljevanju misli starejše skupine in foto utrinki iz prvega srečanja:

Občutil sem, da si lahko drugačen, močnejši kot vsi. urban 6.r.

Zelo lepa ura. Zelo ste prijazni. Matej 7r

Bilo mi je dolgočasno. Miklavž in Kristjan

Bilo mi je lepo, samo malo dolgočasno.

Nisem se počutil dobro. MIHA – Dragi Miha, replika na tvojo misel. Glede na to, da ti je na predstavitvi Špela izročila bel cvet odpuščanja, verjamem, da so se v tebi prebudili občutki, vezani na preteklost. Zapisala bom samo to: “Vsi otroci na tem prečudovitem planetu si želite biti sprejeti med sovrstnike, v družbo. Zatorej razmisli sam pri sebi, kaj lahko naredim za boljši svet pri sebi in drugih.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas Več o piškotkih